Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för julmarknad i centrum: "Inte många platser som har denna inramning"

På söndag den 3 december anordnas en gammaldags julmarknad i centrala Säter.
– Det är inte många platser som har denna inramning som Säters trästad ger, säger kultursekreteraren och samordnaren Karin Hästö.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Malin Floridan satsar på ny karriär – släpper bok om Stora Skedvi: ”Den är så bra som jag ville att den skulle bli”

Maria blev mamma åt sin mamma: "det är fruktansvärt att nästan önska livet ur sin mor"

Sonia Bush flyttade hem hela familjen från Tasmanien för att ta över familjeföretaget "Nu vill Fjällräven sticka tröjor av våra garn"

SÅ KÖPER DU PLUS

I samband med första advent nu på söndag hålls den traditionsenliga julmarknaden i centrala Säter, mellan klockan 14 och 18. Marknaden är ett samarrangemang mellan Säters kommun och Lions Club.

- Jag är glad att kunna säga att intresset bland utställare har varit mycket stort i år. Det är roligt att kunna erbjuda ett så komplett program, med alltifrån kvalitetsförsäljning till ett gediget kulturprogram med teater, musik, sång, utställningar och berättande runt om i Säters vackra innerstad. Här skapas många trivsamma mötesplatser som gör att besökarna trivs och blir kvar länge, säger Karin Hästö.

På söndag, den 3 december, är det dags för årets julmarknad i Säter. Bilden togs i samband med julmarknanden 2014.Foto: Berit Zöllner/Arkiv

På programmet finns spridda saker som luciakröningen, lotteridragningar samt ett särskilt välkomnande av nyinflyttade i Säter.

– Återigen uppstår den av barnen så älskade halmlabyrinten, och tomtemor har faktiskt tagit med sig sina grisar i år. I Rådhusets fullmäktigesal blir det mingel med förvaltningscheferna och klurig tipspromenad för stor och liten, hälsar Karin Hästö.

I Kulturhörnan på biblioteket möter besökarna Säterförfattaren Ida Berner som berättar om sin livsresa med sjukdomen MS. Det blir även musik av Micke G Hästö, Andreas Ljusteräng och Ceciliakören, samt bokmässa, barnteater, julpyssel och en adventskonsert.

– Liksom tidigare håller handlarna hårt på traditionen om att skyltfönstren ska avtäckas just denna dag. Julskyltningarna i Säter brukar vara något utöver det vanliga, säger Karin Hästö.

Här finns hela programmet för julmarknaden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons