Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bodils minicirkus fyllde Säterdalen

/
  • Modig som ett cirkuslejon. Katten Mikael har varit med i Bodils minicirkus länge och han hoppade utan att blinka genom den brinnande ringen.  Foto: Staffan Alberts
  • Väldreserad tupp. Tuppen gillade inte ritigt att sitta på Krickans rygg, men lydde cirkusdirektören när det behövdes.  Foto: Staffan Alberts
  • Mångsidig. Tuppen är en mångsidig och behärskar matematik, piano och akrobatik.  Foto: Staffan Alberts

Annons

Det var riktig folkfest i Säterdalen i går eftermiddag. Många barnfamiljer var på plats tidigt och hade picknick i solen. Bodil väntade ottåligt på att den långa kön skulle ta slut någon gång, och en kvart efter utsatt tid drog minicirkusen igång.

Djuren presenterades med namn och egenheter.

- Har ni sett en sån här ful hund någon gång, sa hon och plockade fram Bullterriern Krickan. Alla skrattar åt Krickan för hon ser ut som en stor skär och smutsig...

Gris fick publiken fylla i.

Sen följde nummer på nummer i raskt tempo. Bodil styrde sina djur med fast hand och fick några tjuvnyp av den argsinta fågeln Gargamel, som hon efter lite om och men lyckades lägga på rygg högt upp på en flaska.

Katter brukar göra som de vill. Likaså Bodils katter, men de vet också att allt en hund kan göra, kan de göra mycket bättre. Vilket innebar trick som att vinka till publiken, eller kasta sig genom en bringande ring.

Tuppen imponerade med sina räknekunskaper. Publiken skrek ut olika tal, som snabbt och energiskt räknades ut på kultavlan.

Framförallt var det en show för de små, men även för vuxna var minicirkusen underhållande. Bodils vassa humor, om Super Nanny och fotboll var nog riktat till de äldre. Kanske fick hon lite upprättelse denna dag.

Mer läsning

Annons