Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bänkar slogs sönder

/
  • Inbrott. Säters Snickeri råkade ut för ett inbrott där en låda med fyrverkerier, mc-hjälm, jeepdunk och en motorsåg stals.
  • Skador. – Ja, vad ska man göra. Det är tråkigt när man blir utsatt för skadegörelse, säger Ann-Marie Stålberg, innehavare av Säters Camping.
  • Eld. Här är resterna efter det att någon satte fyr på en låda med fyrverkerier. Den kraftiga hettan kunde ha antänt Klockarskolan om inte rappningen stått emot.
  • Party. Vid ett

Annons

Fyrverkerierna vid Kungsgårdsskolan kan vara samma låda med pyroteknik som stals vid ett inbrott i Säters Snickeri den gångna helgen. Där försvann, förutom, en låda fyrverkerier, en mc-hjälm, jeepdunk och en motorsåg. Tjuven tog sig in i lokalerna genom att bryta upp en dörr.

- Det har varit en hektisk natt för polisen och det vaktbolag vi anlitat för övervakning.Jag har gjort en sammanställning av det som hänt och gjort en anmälan till polisen, säger Torbjörn Orr, säkerhetsansvarig Säters kommun.

Med i anmälan finns uppgifter som binder personer till platsen, bakom Kungsgårdskolan, där någon satte fyr på en fyrverkerilåda . Några närmare uppgifter vill inte Torbjörn Orr lämna:

- Det är viktigt att polisen får utreda det här utan att vi släpper några närmare uppgifter som kan äventyra det polisiära arbete, säger Torbjörn Orr.

Skadegörelsen på campingen ägde rum vid Käringhällarna där någon gjort upp en eld och roat sig med att slå sönder utemöbler som tagits från restaurangen. I samband med "festen" vid Käringhällarna har en så kallad Epa-traktor observerats. Närmare uppgifter har överlämnats till polisen i Borlänge.

De senaste nätternas skadegörelser och inbrott kommer någon dag efter det att ett båthus eldades upp vid småbåtshamnen nära campingen. Några hundra meter därifrån eldades även en så kallad "Baja-Maja" upp. Endast smält plats finns kvar på platsen.

Det finns också uppgifter om skadegörelser på Åsgårdarna där man i förra veckan bland annat slet upp blommor ur krukor.

Mer läsning

Annons