Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika Östberg föreläser i Gustafs om att finna hopp

Hon blev rikskänd i Sverige för att hon satt i ett amerikanskt fängelse för mord. På tisdag föreläser hon i Gustafs kyrka om att finna hopp när allt känns förgäves.

Annons

Annika Östberg har hunnit bli 62 år gammal. 28 av de åren tillbringade hon i fängelse i USA. 2009 fördes hon över till Sverige, där hon släpptes fri efter ytterligare två år.

Innan fängelsetiden levde Annika Östberg många år ett liv med tunga droger och kriminalitet. Men efter den slutliga frigivningen 2011 har hon ägnat sig åt att föreläsa om sina erfarenheter. Och nästa tisdag klockan 18 har turen kommit till Gustafs kyrka.

Annika Östberg har levt ett hårt liv men sägs ändå behärska konsten att förmedla hopp.

Annika Östberg har ett mörkt förflutet, men enligt Mattias Rådbo, kyrkoherde i Säterbygdens församling och som tidigare sett henne föreläsa, äger hon också en särskild förmåga att förmedla hopp.

– Många tar till sig hennes berättelse starkt. Hon pratar mycket utifrån hoppet om att hitta glimtarna i de mörkaste stunderna.

Enligt presentationen handlar Annika Östbergs föreläsning just om att komma tillbaka och ”finna hopp och en framtid trots ett mörkt förflutet”.

Mattias Rådbo förtydligar att föreläsningen inte bara är till för medlemmar.

– Alla är hjärtligt välkommna. Vi har 400 platser och de ska fyllas först!

Mer läsning

Annons