Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-årig flicka omkom i trafikolycka

/
  • Ljus. På platsen för den tragiska olyckan har sörjande lämnat blommor och ljus. Foto: Staffan Westerlund

Annons

Det var strax efter halv ett på midsommarnatten, på länsväg 781, som de tre frontalkrockade med en traktor. Traktorn hade ett släp varpå ett 20-tal ungdomar satt ingen av dessa skadades men många chockades. Föraren av traktorn skadades inte fysiskt men chockades.

Männen som färdades med flickan på fyrhjulingen är 21 och 27 år gamla, hemmahörande i Säters kommun och Gävle. De båda skadades varav 21-åringen allvarligt. Polisen misstänker att föraren av fyrhjulingen var berusad när olyckan inträffade och han har fått ta prover som skickats till analys.

- Det finns en skälig misstanke om rattfylla, säger Kent Lind vid Dalapolisen.

Vid lunchtid på lördagen öppnade församlingshemmet Coriandergården i Säter där socialarbetare, psykolog och präst fanns tillgängliga för samtal.

– Vi kommer att ha öppet så länge det finns behov, säger Patrik Hjalmarsson kontaktperson för kommunens POSOM-grupp som samordnar det psykiska och sociala omhändertagandet vid stora olyckor och katastrofer.

POSOM-gruppen har informerat de inblandade i olyckan att Coriandergården står öppen. Även andra i behov av att prata med någon är välkomna dit. Anhöriga till de skadade får stöd på sjukhuset

– Det är viktigt att det finns en plats där man får träffa varandra och prata av sig, säger Patrik Hjalmarsson.

Mer läsning

Annons