Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongstart för cruising

Annons

- Det kommer bli grymt nu när vädergudarna verkar vara på vår sida, säger Sofi Stam, ordförande i arrangörsklubben SHRA Vansbro.

I år är det inte mindre än trettonde gången som det arrangeras cruising i Vansbro.

Arrangörerna får också chansen att ta revansch för förra årets upplaga, då regn gjorde att folket stannade hemma och stämningen uteblev.

Motorsäsongen i Västerdalarna hade smygstart redan förra helgen med entusiastträff och avrostning. Men det är cruisingen som är det riktiga startskottet och det förmodas en enorm bil- och publiktillströmning till Vansbro under tidiga lördagen.

- Vi räknar nog med 300-400 bilar och andra ekipage. Så det blir en folkfest, säger arrangören Anders Edin nöjt.

Under dagen kommer det bli sedvanlig utställning på Brosågen, där man kan skåda entusiastfordon från hela Dalarna. Det kommer också arrangeras olika barnaktiviteter med hästridning, minicruising och godisregn som publikdragare.

De stora ögonblicken under dagen är annars burnouttävlingen och motorsprängningen i Lokparken. Två riktiga publikmagneter. Den sistnämnda är en numera klassisk tävling där det gäller att tippa hur lång tid det tar innan en motor sprängs. Förra året var det en Pontiac V8 som grillades. Nu har man bytt till en Slant 6, men det ska nog gå bra ändå.

På kvällen avslutar man med gammal hederlig rockabilly-musik. Bandet Daisy and the Ducktails spelar på scenen i Lokparken och med SMHIs prognoser kan man nästan förutspå att bandet inte blir ensamma i parken.

- Det kommer bli tjockt på trottarerna och Vansbros gator kommer fyllas av glada människor som åker runt i en j-a massa fina bilar, säger SHRAs Andreas Hansson, som tillsammans med klubbmedlemmarna har stora förväntningar på helgen.

Och budskapet från SHRA är glasklart:

- Vansbrobor, ni varken kan eller vill missa helgens folkfest.

PER MOJANIS

Mer läsning

Annons