Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongspremiär vid Hunflen

Annons

Trots det kylslagna vädret hade många letat sig till backen för att testa de nya julklapparna eller för att förbränna några av spåren från de extra kalorier som serverats på de senaste dagarnas julbord.

Tyvärr började dagen med att liften havererade lagom till öppningsdax men den rådiga personalen ordnade detta genom att bogsera de åksugna med hjälp av snöskotrar medan liften reparerades. All åkning blev dessutom gratis under premiärdagen.

Drygt halva den stora backen kunde erbjuda ett åkbart underlag.

- Vi har bara kunnat tillverka konstsnö under helger och nätter, berättar Arne Pettersson vid Hunflen Fritid. Anledningen är att man i år räknar med att kunna sänka elkostnaderna med 100 000 kronor genom att endast köra snökanonerna under tider med lågtarifftaxa. Nu förutspås ändå att mer snö är på väg den naturliga vägen så det lär inte dröja innan hela backen kan öppnas.

Under vecka 9 körs tävlingen JC-Rossignol-cup och även en speedskitävling inom Sverigecupen planeras under vintern. Framåt vårkanten vill Dala-Järna snöskoterklubb även anordna en backtävling för skotrar. Ett 15 kilometers längdspår håller på att ställas iordning och anläggningen har fått hjälp med EU-pengar till ny spårutrustning.

Skiduthyrningen har i år kompletterats med nya carvingskidor och skiblades och Inga-Lill Lindahl har flyttat ner sin verksamhet från toppstugan och sköter nu dalstationens servering.

Förhoppningsvis kommer de många aktiviteterna att leda till att fler upptäcker vilken förträfflig skidanläggning som döljer sig på Hunflens baksida.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons