Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAS ställer in tisdagstrafiken

Annons

Någon lösning på flygkonflikten har fortfarande inte nåtts. SAS Sverige har därför beslutat att ställa in även tisdagens trafik, enligt ett pressmeddelande från flygbolaget.

SAS Sveriges beslut att ställa in tisdagens flygningar innebär att 20|000 resenärer drabbas. Det rör sig sammanlagt om 286 inställda flygningar.

SAS Sverige vill inte kommentera beslutet att ställa in tisdagens flygningar.

Hon vill inte kommentera om parterna ännu fått något bud. Vid lunchtid avslutade facket HTF:s förhandlare diskussionerna med medlarna och inväntade då ett bud.

Kabinklubben på SAS Sverige kommer i eftermiddag att informera medlemmarna om förhandlingsläget. I natt höll HTF och SAS direkta förhandlingar, utan att nå något resultat. I förmiddags trädde medlarna in och träffade parterna för att informera sig om läget.

Trycket på HTF:s förhandlare är hårt. I höstas skrev förhandlarna under stora protester från kabinfacket under ett kollektivavtal med SAS Sverige. Missnöjet var då så pass stort att många kabinmedlemmar ville lämna HTF.

Cirka 800 kabinanställda inledde strejken i fredags. Redan under söndagen tog SAS beslut att ställa in så gott som alla avgångar på måndag, vilket berör 275 avgångar och cirka 20|000 resenärer. Därmed har till och med måndagen upp mot 900 flygningar ställts in och runt 70|000 resenärer drabbats, enligt SAS.

TT

Mer läsning

Annons