Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAS-flyg ställs in i morgon

Annons

Fullsatta tåg har blivit effekten av strejken på flygbolaget SAS.

300 av dagens avgångar ställdes in och även i morgon ställer SAS Sverige in sin trafik.

Förhandlingarna mellan SAS Sverige och HTF har hittills varit resultatlösa och därför har SAS Sverige beslutat ställa in även morgondagens trafik. "Vore det inte naturligt att SAS som HTF:s största enskilda medlemsföretag får möta HTF:s ledning i förhandlingar i en konflikt som har så stor betydelse för så många HTF medlemmar. SAS Sveriges och SAS koncernens framtid står på spel och därmed framtiden för kanske 3|000 HTF medlemmar, skriver SAS Sveriges vd Anders Ehrling i ett pressmeddelande.

I morse var det tomt i SAS servicediskar i terminal fyra på Arlanda. Omkring 300 flygningar hade ställts in. Men informationen om strejken tycks ha nått ut till kunderna och TT hittade i morse inga resenärer som blivit överrumplade av inställda avgångar. Däremot var det långa köer till de andra flygbolagen som har tagit över en del av SAS resenärer.

Kjell Sjödin hade lyckats boka om sitt flyg till Sundsvall. Bara några timmar tidigare hade han suttit i löneförhandlingar för fackförbundet Kommunals räkning och han hade stor förståelse för de kabinanställda.

"Vill du flyga med trötta och hungriga kabinanställda?", stod det på lappar som ett antal strejkvakter från fackförbundet HTF delade ut vid ingången till terminalen. En del resenärer fnös irriterat och trängde sig vidare medan andra stannade upp för att prata en stund.

SAS uppskattar att i genomsnitt 20|000 resenärer drabbas av inställda flyg varje konfliktdag.

Trycket på SJ har ökat markant sedan strejken blev ett faktum och tågen är nästan fullsatta, framför allt på de stora linjerna.

SJ har nu beslutat sätta in sammanlagt sex X|2000-tåg på sträckorna Stockholm-Göteborg tur och retur och Stockholm-Malmö tur och retur.

Extratågen sätts in från klockan 18.40 och fram till 21.20 i kväll. Det handlar om sammanlagt 2|000 platser.

TT

Mer läsning

Annons