Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Särskild fylleribilaga

Annons

Första numret av FK 2007 var en dyster läsning. Sida upp och sida ner med reportage och notiser om kriminalitet och fylleri från nyåret. En särskild fylleri- och misshandelsbilaga borde införas i FK. Bilagan skulle särskilt rikta sig till de prenumeranter som, av tidningsredaktionen, tydligen antages gotta sig i slikt vid morgonkaffet.

Den läsekrets som i verkligheten skulle vara intresserade av en särskild fylleri- och misshandelsbilaga torde emellertid vara ganska liten. Bilagan borde därför få en begränsad omfattning, dock med ett specialnummer inriktat på remarkabla helger som jul, påsk och pingst och midsommar, då ett digert och omfångsrikt nummer gavs ut.

Jag tar för givet att något mer väsentligt måste hända i Dalarna än inbrott, grov misshandel, våldtäkter, knivslagsmål och kvinnoöverfall. Ibland undrarjag om ni reportrar, med digitalkameror och anteckningsblock, bor på polisstationerna över helgerna? Eller om ni har provision på antalet brott ni lyckas klämma in i ett enda tidningsnummer? En genomgripande väckelse i folksjälen måste omedelbart till, annars går vi under som nation. Begriper ni det, reportrar och kivande sandlådepolitiker?

Svar direkt:

Insändarskribenten tycks ha läst bara vissa delar av Falu Kuriren på årets första tidningsdag. Vi rapporterade då, självfallet, både om nyårsfirandets glädje och dess avarter. Dessutom om årets förstfödda - kan det bli mer positivt?

Om goda föresatser och roliga nyårsrevyer. Vi kunde också berätta vilka konsekvenserna blir i vården i Dalarna av EU:s nya arbetstidsregler. Och om läget i det pågående junior-VM i hockey.

Det var alltså stort och smått, dystert och uppmuntrande. Precis som livet och verkligheten. Och det är det vi både vill och ska visa.

OVE ARONSSON, DALA JÄRNA EWA WIRÉN REDAKTIONSCHEF

Mer läsning

Annons