Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara öste för fullt

Annons

Torsdagskvällen hann gå över till fredag innan Sara Löfgren klappades upp på den lilla scenen på Flottaren. Klockan var 00.17 och Sara Löfgren tillsammans med Månsson Allstar Band dundrade igång låten "Gröna ängar".

Det var en av hennes fyra nya låtar som framfördes och publiken var direkt med på noterna, även om de inte var så många.

- Vi har cirka 160 betalande inne ikväll (läs: torsdag kväll) och det kommer bli ett mycket stort bakslag för oss, säger arrangören Naci Bekdemir.

Beror det på artisterna att folk inte kommer hit i kväll?

- Nej knappast. Vi har aldrig haft så här bra artister hos oss tidigare, så jag vet inte vad det kan vara. Förra året när Svenne Rubins var här hade vi 500 personer, fast då är ju de från trakten, säger Bekdemir.

Men de som kom fick se en Sara Löfgren i högform. Hon skojade med publiken, hade dem i sin närmsta närhet, hon vrålade och hon stormtrivdes.

När hon som andralåt sjöng nya singeln "Vägen hem" började tankarna komma, vad handlar egentligen den låten om?

- Jag skrev den till en kompis, Micke, för att stärka honom när han har sina kämpigaste och sämsta perioder, säger Sara Löfgren.

Du har släppt ett album, som kom ut dem 30 januari 2004, varför har det inte blivit fler?

- Tyvärr är det så att Bert Karlsson och hans skivbolag jobbar kortsiktigt. Det spelar ingen roll om man jobbar stenhårt, de plockar in smågodis hela tiden istället för att satsa lite längre, säger Löfgren och fortsätter:

- Men alla avtal har sin tid och jag vill hitta på nya saker, det känns lite som jag står och stampar. Fast det är klart, då får jag mer tid att göra det jag trivs bäst med, åka ut och träffa människor och sjunga, säger hon.

Och kvällen i Vansbro blev lyckad. Schlagerstjärnan visade verkligen att hon älskar scenen och publiken älskar henne.

DENNIS JOHANSSON

Mer läsning

Annons