Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Såpor till folket!

Annons

Nog är det märkligt hur olika de politiska förhandlingarna i Landstinget Dalarna speglas i medierna. När den borgerliga kartellen förhandlade med Dalarnas sjukvårdsparti erbjöds och lades förslag om att, dsp, skulle få en 50-procentig tjänst som samordnare i den tilltänkta borgerliga majoriteten, dessutom skulle det inrättas en 40-procentig tjänst som politisk sekreterare åt sjukvårdspartiet, dsp. Om detta ordades intet i press eller övriga medier. Det betraktades tydligen som helt i sin ordning.

När sedan vänsterblocket inledde förhandlingar med en person som uttryckligen sagt sig vilja stödja vänsterblockets politik då blev det plötsligt stort pådrag med personangrepp och en smutskastningskampanj utan like.

Förhandlingar i olika politiska situationer med erbjudande om vissa poster har förekommit i alla tider. De förs i normal samtalston och det handlar vare sig om gullande eller korruption, det är politisk realism det handlar om.

Efter 2006 års val har plötsligt allt som borgarna företagit sig blivit rätt och hedersamt emedan i synnerhet socialdemokraterna som förhandlat på samma sätt som borgarna, blivit anklagade för allt man kan anklaga någon för.

Det är fullkomligt horribelt men människor tycks leva vidare i tv-såpornas värld och genast anamma tidningarnas beskrivningar av de olika vändningar som faktiskt kan uppträda i politiska sammanhang när valutgången blir så jämn som i 2006 års val. Fakta och saklighet säljer inte, såpor till folket ska det va´!

ANN-GRET OLSSON (S)

Mer läsning

Annons