Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säpo sägs anmäla misstänkt spion

Annons

Försvarsminister Mikael Odenberg säger att han inte vet något om den kvinnliga svenska officer som riskerar åtal och sparken sedan hon gett sin serbiske älskare i Kosovo hemlig Nato- och FN-information.

Han säger dock att han förvånas över det sätt som militären nu går ut med avslöjandet.

Försvarsministern anser att man ska låta processen med personalansvarsnämnd och eventuella förundersökningar ha sin gång.

Samtidigt säger han:

Säkerhetspolisen anmäler nu den misstänkte officeren till åklagare. Det meddelar Försvarsmakten på sin hemsida och citerar en representant för Säpo:

"Eftersom det finns misstanke om brott måste vi upprätta en anmälan och denna kommer sedan att föredras för åklagaren på kammaren för säkerhetsmål. Det är sedan åklagarens uppgift att fatta vidare beslut i ärendet", säger den anonyme Säpopersonen och tillägger att ärendet nu är sekretessbelagt.

Säpos tillförordnade biträdande chef Dan Eliasson säger sig inte känna till uppgifterna på Försvarets hemsida och vill varken dementera eller bekräfta innehållet.

TT sökte tidigare under dagen chefsåklagare Tomas Lindstrand, som är chef för kammaren för säkerhetsmål. Men alla tre åklagarna där befinner sig på en studie- och utbildningsresa.

TT

Mer läsning

Annons