Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sånt här uppförande tolererar vi inte

Annons

IBF Faluns klubbdirektör Robert Schultz medgav i går att åtgärder diskuteras. Han betonade samtidigt att det är något som han inte vill gå ut i media och diskutera.

Det senare kan jag köpa.

Men för IBF:s egen trovärdighet är det bara att hoppas att man inte likt så många andra klubbar bara sopar det hela under mattan.

Det är hjärnsläpp typ Andreas Olssons och Andreas Johanssons mot Balrog som bidrar till att Falun med största säkerhet går miste om en slutspelsplats.

För efter förnedrande, och det är inget överord, 2-12 i baken borta mot Balrog i söndags känns ett slutspel väldigt avlägset.

34 insläppta mål på fyra matcher, 21 bara på de senaste två, ger en klar indikation om att IBF Faluns försvar läcker som ett såll.

Att lägga sig ned platt som en pannkaka i slutperioden mot Balrog och spela 0-6 borde egentligen bara det ge avstängning och avdrag på lönen. För vi talar ändå om elitserien och inte någon gärdsgårdsserie...

Men allt tycks inte vara som det ska i IBF Falun.

Jag förstår fortfarande inte varför duktige tränaren Rune Engström som en blixt från klar himmel bara tackade för sig och försvann. Att tränarsysslan plötsligt inte gick att kombinera med Engströms civila tillvaro har jag svårt för att köpa. Då borde han inte ha tagit jobbet från första början. Ekonomi eller/och samarbetssvårigheter mellan olika personer är nog närmare sanningen.

Tre segrar på 16 matcher ger inga motståndare skrämselhicka. Falun har sex poäng upp till Balrog på sista slutspelsplats och det är mer troligt att det avståndet ökar än minskar. Någon akut fara för att riskera åka ur eller få kvala föreligger däremot inte.

Järfälla och Älvstranden är för dåligt för detta.

Andreas Olsson bad ledare och lagkompisar om ursäkt i bussen på väg hem från Stockholm i söndags.

Han säger sig också beredd att acceptera det straff han får och eventuell avstängning av den egna klubben.

Det ska han ha en eloge för.

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons