Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sånt händer ju inte i Sverige

Annons

Du har sedan barnsben vetat att du dragits till personer av motsatt kön. Det gällde att inte avslöja din heterosexuella läggning för omgivningen. Du visste att det fanns så många i omgivningen som skulle mobba dig om de fick reda på att du var sådan.

Din första förälskelse var härlig och spännande men den sprack efter några månader. Antagligen på grund av att ni inte vågade visa er kärlek öppet eftersom ni då kunde åka på stryk av någon bög. Du hade ju till och med kamrater som mördats för sin heterosexualitet.

En gång om året åkte du och andra tusentals hetero-människor till kungliga huvudstaden för att träffas under en festivalvecka. Några stolta föräldrar kom också dit. Under den veckan kunde du nästan leva lika normalt som annars bara bögar och lesbiska kunde under resten av året. Under den veckan deltog också många riksdagspolitiker.

De höll många fina tal om vikten av att de som är hetero ska accepteras i samhället, ja till och med få samma rättigheter som bögar och lesbiska hade. I början av tjugohundratalet predikar en pingstpastor att du är en cancersvulst i samhället. Många av prästerna inom Svenska kyrkan skriver under en lista där de vägrar att välsigna hetero-par.

De tolkar på sitt sätt texter från bibeln som ska ha kärlekens budskap; att hetero inte ska leva ihop. Varför säger inte politikerna något, de som talade så fint under festivalveckan?

Du vaknar upp ur drömmen alldeles svettig. En sån tur att sånt inte händer i Sverige... Eller hände i Tyskland för 65 år sedan...

NÄTVERKET STOLTA FÖRÄLDRAR

Mer läsning

Annons