Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sannas förstadag på jobbet

Annons

- Friidrottskarriären är fortfarande nummer ett, och satsningen fortsätter på samma nivå som tidigare.

- Men jag ser verkligen fram emot att lära mig en yrkesroll. Det är viktigt att ha en plattform att stå på den dagen idrottskarriären är över, säger Susanna och fortsätter:

- Jag kan ju inte hålla på att springa häck till jag blir 65 år!

Att en världsstjärna i friidrott, mitt uppe i en framgångsrik karriär, börjar tänka på framtiden är väl inte så vanligt?

- Jag tror nog det är rätt vanligt. Det är inte så att jag gått och tänkt på det varje dag, men det känns skönt att få prova på yrkeslivet redan nu, säger Susanna.

De flesta av oss har någon gång sökt ett arbete, men det behövde inte Susanna göra. Företaget kontakade nämligen henne under hösten och på den vägen är det.

- Vi har snackat oss fram till ett upplägg som passar båda parter. Jag ska ha mitt kontor här i Falun, och i mån av tid finnas här, säger Susanna, som ska jobba som informatör och marknadsförare.

Och just att jobba som marknadsförare är något hon haft framför ögonen länge.

- Marknadsföring har jag läst både i gymnasiet, när vi var i USA och studerade och även på högskolan den senaste tiden, säger Susanna, som också har ett sponsringsavtal med företaget.

I går gjorde hon sin första dag på jobbet. Namnskylten satt på dörren till hennes kontor och telefon och dator fanns på plats.

- Exakt vad jag ska göra får växa fram, säger Susanna.

Du är en framgångsrik världstjärna med högt marknadsvärde. Ändå ser du ett jobb som mycket viktigt. Varför?

- Jag kommer inte att kunna leva på de pengarna jag tjänar genom friidrotten, och det vill jag inte heller göra. För mig är det viktigt att komma in i yrkeslivet.

Men nu är det friidrott som gäller. Och hösten hon har bakom sig har inte varit lik de tidigare. Svallet av EM-guldet höll i sig länge och väl.

- Någon grå och trött vardag blev det inte. Annars brukar det var skönt att få lite sammanhängande tid hemma, säger Susanna.

Den tid som nu blivit över har hon och sambon Klas mestadels ägnat åt det nyinköpta radhuset.

- Jag gillar att måla och har blivit expert på maskeringstejp. Ikväll ska jag hem och måla om en fondvägg, där mitt första färgval inte blev bra, kan jag säga. Nu får det bli vitt i stället!

På lördag säsongsdebuterar Susanna Kallur i skotska Glasgow, då hon springer 60 meter häck och 60 meter i en femnations-landskamp.

- Ända sedan i oktober har jag väntat på att få börja tävla igen, det ska bli jättespännande.

Men det många inte vet är att Susanna under större delen av hösten inte kunnat häckträna på grund av känningar i baklåret.

- Det var först i slutet av december jag kunde börja träna häck, och tajmingen sitter inte som den ska än. Men det är bara att gå in och dynga på. Jag är i alla fall i en bra fysisk form.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons