Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkt stöd för spårskötsel

Annons

-Vi kommer att tillämpa samma bidragsnormer för ersättning som för alla andra klubbar. Det innebär att Falu IK får mindre pengar än tidigare, säger Lars-Erik Måg (fp), ordförande i trafik- och fritidsnämnden.

Falu IK fick i höstas reda på att klubben inte skulle få samma ekonomiska stöd som tidigare. Då valde de att via en skrivelse lyfta frågan till politisk nivå.

I går hade trafik- och fritidsnämnden ärendet uppe till beslut, och gick på för- valtningens linje om sänkt ekonomiskt stöd.

-Kommunens regler för bidragsnormer måste gälla för alla, säger Lars-Erik Måg.

Falu IK har varit den enda förening som haft en spåransvarig som kommunen ersatt för arbetsinsatsen. Detta utöver de bidrag som erhålls för spåret.

Nu kommer kommunen att betala för eljusspåren i Stångtjärnsområdet, men inte för föreningens egen spårdragning, som omfattar de längre motionsspåren i området.

-Får vi ett lägre ekonomiskt stöd än i dag har Falu IK inte kraft och resurser att själva bibehålla nuvarande omfattning och standard, har Bo Jönsson, Falu IK:s ordförande, sagt tidigare.

Stångtjärn är i dag främst ett rekreationsområde för Falufamiljer i allmänhet. Falu IK har ingen egen verksamhet i området.

Men trots detta, och trots att kommunen ofta hän- visar till Stångtjärn när Lugnet är upptaget, så sänks ändå klubbens ekonomiska stöd.

-Vi måste först och främst se till att vi håller oss till den budget vi har, och inte spräcker de ekonom- iska ramarna, säger Lars-Erik Måg.

-Det kan bli så att vi i framtiden ser över entreprenadfrågan i området, säger Helen Lott, förvaltningschef på kommunen.

Trafik- och fritidsnämnden beslutade också vid sitt möte i går att tillsätta en utredning som ska kartlägga verksamheten kring skidspåren i kommunen.

I juni är det meningen att utredningen ska vara klar.

-Efter det får vi ta ny ställning till hur vi ska gå vidare i ärendet, säger Lars-Erik Måg.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons