Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sångfågel, teaterapa, dansös och modell

Annons

När Sofia Hellqvist var liten mimade hon framför spegeln, 10 år senare hamnade hon på Vansbro utbildningscenter för att lära sig mer om sina stora intressen.

Redan i högstadiet i Älvdalen började hon ta sånglektioner och upptäckte att sjunga inte bara var att sjunga. På plats i Vansbro har hon upptäckt att sjunga verkligen inte bara är att sjunga.

- Det är så otroligt mycket mer man måste tänka på, men det är skitkul!, säger Sofia.

Sång dyker upp på schemat flera gånger i veckan, hon sjunger enskilt, ensemble och i kör.

- Förra året gav jag mig på att börja spela gitarr också. Clas Yngström är gitarrlärare och jag trodde det skulle gå bra. Men jag fuskade med läxorna och det var så mycket annat som hände, så jag gav upp.

Schemat byggs om varje vecka och man kan vara med och påverka själv. Tyvärr får Sofia inte så mycket sång som hon vill ha, eftersom hon även dansar och spelar teater. Men hon tycker att det är bra.

Än så länge har hon uppträtt i Älvdalen och när skolan har något evenemang. Hon har haft roller i filmer och har dansat sedan hon var liten. Hon siktar inte på att bli någon superkändis, men hon ska definitivt hålla på med det här i framtiden.

- Jag kommer att söka vidare efter gymnasiet men om det blir balettakademin eller scenskolan det vet jag inte nu, säger hon.

Man kan även se Sofia i Bob´s nya syltreklam "Squeezy". Hon fick det jobbet genom modellagenturen Mikas´s, där hon förvandlas från en vrålsminkad hårdrockare till en oskuldsfull vacker flicka.

- Från att de ringde upp mig och frågade om jag ville vara med på en casting till att jag nu är med i reklamen var det lite krångel. Men nu sitter jag i alla fall där och det är kul!

Man vet inte var Sofia dyker upp nästa gång, men det är bara att önska henne lycka till...

HANNAH RISANDER

Mer läsning

Annons