Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samverkan vidgar den unga kulturen

Annons

Trots att barn- och ungdomskulturåret "frös inne" på det nationella planet fortsätter den lokala gruppen i Leksand att skörda samordningsvinster.

-Vi kör ändå, säger biträdande ordförande i barn-och ungdomskulturgruppen, Matilda Böwes.

Det var för knappa två år sedan som gruppen började verka. Man träffas fyra gånger om året. Målet är bland annat att skapa nätverk på avdelningen barn-och ungdomskultur, verka för rättvis fördelning av kulturprogram mellan kommundelar samt att hitta nya samarbetspartners.

- Sedan vi körde igång har det blivit mer och mer för pengarna, säger Matilda, som också medger att det blivit mer struktur när det gäller kulturaktiviteter i kommunen på barn- och ungdomssidan.

-Men det finns mer att göra på samverkansidan.

Matilda Böwes tänker närmast på att även få in förskola och skola i samver-kanstankarna.

Klart är att det redan nu finns en hel del kulturella aktiviteter för barn- och ungdom i olika åldrar. Alltifrån teater, musik, konst, hantverk, litteratur, kultur-arv och dans.

- Tillsammans är vi starka, menar Matilda, och pekar på positiva effekter som växande antal arrangemang och fler barn som kan ta del av kulturen.

Fotnot: Gå in på kommunens hemsida www.lek-sand.se och klicka vidare på kultur och barn- och ungdomskulturgruppen. Där finns hela programmet av aktuella kulturaktiviteter som uppdateras med jämna mellanrum.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons