Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämst i Sverige

Annons

Att dalfolket är ett stolt folk som sällan vill klaga är känt. Rapporten Öppna jämförelser visar att Landstinget Dalarna har den sämsta tillgängligheten (folk når inte fram) i landet, men trots det är dalfolket nöjd med tillgängligheten. Och trots att resultaten är bättre för män än kvinnor när det gäller hjärtsjukvård så klagar inte kvinnorna mer för det.

Trots att rapporten säger att resultaten inom hälso- och sjukvården generellt visar på en medelmåttig, ofta sämre kvalitet har dalfolket ändå förtroende, ja större förtroende än riksgenomsnittet när det gäller vård vid sjukhus. Nu kanske vissa tror att det är personalen inom Landstinget Dalarna som gör ett sämre arbete än andra landsting men den slutsats vill jag bestämt ta avstånd ifrån.

Det enda rätta svaret på var problemet ligger, finns i den politik som vänsterblocket fört i Dalarna i över 80 år. Resultatet av vänsterblockets politik är en vård som gagnar män och som ställer människor som äntligen kommit i kontakt med vården i långa väntetider, köer som aldrig tycks ta slut.

Vi kristdemokrater vill lyfta fram dalfolket som ett positivt exempel då det gäller uthållighet och tålamod. Samtidigt vill vi klargöra att det inte är acceptabelt att föra en politik som ger kvinnor sämre vård än män, ökade väntetider och mindre resurser till verksamheterna.

Alliansen lägger 15 miljoner kronor mer till närsjukvården, 15 miljoner kronor mer till externa vårdköp och tre miljoner kronor extra till BUP (barn- och ungdomspsykiatrin) för att korta köerna. Detta gör vi samtidigt som vi ser över organisationen för att ge patienterna en bättre tillgänglighet, verksamheten mer resurser och dalfolket mer valuta för pengarna.

Det är dags att föra en politik med både hjärta och hjärna där alla får den vård man behöver utan att bli diskriminerad eller ojämlikt behandlad.

Kristdemokraterna söker tillsammans med alliansen för Dalarna ditt förtroende och din röst för ett tillgängligt och hälsosammare Dalarna

BIRGITTA SACR...DEUS BIRGITTA SACRÉDEUS ÄR KRISTDEMOKRATISKT OPPOSITIONSRÅD I LANDSTINGET DALARNA.

Mer läsning

Annons