Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma höger nu som då

Annons

Det har nu gått hundra dagar sedan alliansen kom till makten, och nu har jag märkt vilket parti som styr Sverige.

Helt klart är det moderaterna. De tre andra partierna i alliansen kan man dra en barmhärtighetens slöja över. Och fullt riktigt när jag är från Borlänge så blir det moderaterna här som får svara för sin politik.

Jag frågar därför Ulla Olsson och Ingemar Ström: Tycker ni att det känns bra nu då ni slår mot de sämst ställda i samhället?

Jag kan ju ta några exempel, det första ni gjorde var att försämra för de arbetslösa, dra ned på a-kassan. Det är som jag ser det en attack på facket, ni tog bort avdragsrätten för fackföreningsavgiften. Och inte nog med det, ni ger er också på att sänka bidragen till folkhögskolorna, dessutom så ger ni er på komvux.

Dessa utbildningar är det i regel knegarnas barn som utbildar sig i för att förkovra sig till ett bättre jobb. Nu ställer jag frågan till dig Ingemar Ström, som har varit både lärare och rektor: Stöder du sådana här dumheter?

Ja du Ulla Olsson, du har försökt att få ned anslagen till Folkets Hus, samt vissa andra kulturanslag. Är tanken att det bara är plånboken som ska bestämma vilka som kan utnyttja kulturen?

Hur i allsin dar tror ni att ni kan skapa nya jobb bara genom att försämra för de sämst ställda? Och så en sak till. Vi pensionärer får höjd skatt för att betala de rikas skattesänkningar, men det berör väl inte dig Ingemar Ström, för du har väl själv fet pension i plånboken.

Ja, nu kan man fråga sig vilket Sverige vill vi ha. Ska vi ha ett Klassverige, där de sämst ställda ska klämmas åt ytterligare med er politik?

Till sist. Kalla er inte för det nya arbetarpartiet, det smakar så illa i munnen på den som alltid varit vanlig knegare.

SUNE HÖGLUND VANLIG KNEGARE MED MAGER PENSION

Mer läsning

Annons