Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samisk glödkaka nyhet på marknaden

Annons

- För första gången kommer det att säljas samisk glödkaka på vår marknad. Det är ett matbröd som bakas på plats i en godkänd vagn och försäljaren kommer från Frövi, berättar Ek.

Till och med tisdagen hade cirka 130 knallar bokat plats och det är enligt Ek några fler än i fjol. Hon räknar dessutom med att ytterligare några anmäler sig dagarna före marknaden.

Parkeringen vid Folkets hus kommer att nyttjas som tivoliplats och för den delen av programmet ansvarar Skoogs nöjesfält och Axels nöjesfält i samarbete.

NLT berättade i onsdagens tidning att det i affischer och annonser om marknaden uppges att den genomförs i samarbete med bland andra socialdemokraterna.

Partiets lokala ordförande Gunilla Nygren gjorde klart att det är en gåta för henne hur partiets logotyp hamnat på marknadsaffischerna.

Sonja Ek hävdar dock att hon haft kontakter med flera socialdemokrater och att en manlig medlem i partiet gett henne ett exemplar av "loggan" att användas i annonser och på affischer.

- Socialdemokraterna har under flera år haft folk på marknaden som gått omkring och delat ut rosor. Jag träffade några socialdemokrater för en tid och frågade om de skulle dela ut rosor även i år och fick svaret att det skulle de.

-Sedan ringde en man i arbetarpartiet och sade till mig att det var helt okej att de fanns med som samarbetspartner.

Sonja Ek uppger att bilklubben Classic Wheels Club och Djurens Rätt också finns med som en form av samarbetspartners. Medarrangörer, med ekonomiska intressen i marknaden, är dock bara föreningarna IBF Ludvika och Dans & Folkton.

- Nu hoppas jag på sol och runt 20 grader i helgen.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons