Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete i stället för "såpa"

Annons

Under våren har Paola och Frida, 20 respektive 17 år, lett var sin studiecirkel i dans, sång och teater.

- Vi hoppades på åtta anmälningar, men fick 20 och delade därför upp deltagarna, som är mellan 13 och 15 år, i två grupper med var sin ledare. Men en del av övningarna har de genomfört tillsammans, berättar Ganime, som kommer från Stockholm, men har rötter i Gagnef.

Hon konstaterar att Gagnef redan har en musik- och musikalprofil, att Djuråsskolan har en särskild musikinriktning och att Dansstudion fyller en viktig funktion.

- Vi ville bidra till det och utöka fritidsutbudet. Därför kontaktade jag Paola och Frida, berättar hon.

Paola har tagt studenten vid musiklinjen i Sandviken och där studerar även Frida.

Under kurstiden - totalt 36 lektionstimmar - har de lett dans-, sång- och teaterövningar, men också betonat vikten av att deltagarna berömmer och bekräftar varandra.

- Vi har genomfört bland annat samarbets- och trygghetsövningar, berättar kursledarna.

- Även om konkurrensen är hård är det oerhört viktigt med samarbete och lagkänsla, konstaterar Ganime, som själv hållit på med amatörteater.

Härom dagen avslutades kurserna med en föreställning i Bodarnas bystuga, där kursdeltagarna visade föräldrar, syskon och andra intresserade vad de lärt sig under våren.

- Om det finns ett sug efter den här typen av kurser kan verksamheten växa. De genomförda kurserna var en form av test och vi är beredda att ordna fler liknande kurser och att följa upp dem med fortsättningskurser, säger Ganime.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons