Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sällsynt tavla från Dalarna säljs på auktion

Har du 30 000–40 000 kronor över och tycker om tavlor med båtar som färdas på Siljan? Då har du chansen att köpa en unik tavla målad av Arvid Johansson, ”Kyrkrodd på Siljan”.
– Auktionen på den här tavlan kommer att bli spännande, säger Sofie Bexhed som är chef för konstavdelningen, Stockholms auktionsverk.  

Annons
Till vänster syns

– Det är en väldigt fin målning av honom med ett ovanligt motiv. Den är mycket historiskt intressant då den visar ett minne av en tid som varit. Jag tror att den här målningen kan vara väldigt intressant för dalfolket, säger Bexhed.

Tavlan kommer att auktioneras ut onsdagen den 13 december med ett utropspris på 30 000–40 000 kronor.

– Det är svårt att svara på vad den exakt kommer att landa på, men den sticker ut så jag blir inte vara förvånad om det blir lite budgivning. Auktioner är så spännande på det vis att marknaden avgör vad objektet är värd.

Sofie säger att man inte vet hur många ägare tavlan haft innan den nuvarande ägaren.

– För rätt person är detta helt klart ett fynd. Det är en ganska stor målning med fint ljus. Man ser själva ljuset som kommer in genom himlen och speglar sig i vattnet. Jag gissar på att det är Rättvikskyrkan i bakgrunden, säger Sofie Bexhed.

LÄS ÄVEN:

Vem sa vad om bildning? Testa dina kunskaper i vårt quiz

Mer läsning

Annons