Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälfjällstorget växer

Annons

Och den drivande kraften bakom den utvecklingen är utan tvekan Sälenföretagaren Tomas Kaiser som sedan tonåren arbetat hårt med turistiska aktiviteter i just Sälenfjällen och kring Sälfjällstorget i synnerhet.

Vid Sälfjällstorget har bland annat en isbana byggts inför den här säsongen. Det är en rund isoval som kommer att vara öppen både dagtid och kvällstid och här kan man koppla av med skridskoåkning sedan man åkt färdigt i skidbackarna.

- Vi ser att det finns mer och mer behov av andra aktiviteter sedan turisterna har åkt färdigt i backarna. Vi tror att det här är någonting som skidturisterna kommer att utnyttja och det kommer också att finnas möjlighet att låna skridskor om man vill åka på isbanan, säger Tomas Kaiser.

En annan nyhet är att skidliften inför den här säsongen har förlängts med ytterligare 200-300 meter så att man nu kan ta sig ända ner till Sälfjällstorget på skidor.

- Det har funnits ett önskemål om det här bland skidturisterna och nu gör vi genom det här Sälfjällstorget ännu attraktivare, säger Tomas Kaiser.

Vid isbanan kommer det att finnas miniskotrar som barnen kan åka på, tillsammans med en del andra aktiviteter vid torget.

- När vi har vissa speciella aktiviteter kommer också en del försäljning att ske vid torget och på påskaftonen kommer vi bland annat att ha Allsång på torget med ingen mindre än Lasse Berghagen, säger Tomas Kaiser.

En del ombyggnader har också skett inne i Sälenstugan. Det gäller bland annat restaurang Lisa Elmqvist och där kommer det att finnas en uteservering på en "hylla" som säkert kommer att bli mycket populär soliga eftermiddagar för skidturisterna. En del andra ombyggnader har också skett i Sälenstugans lokaler där bland annat Volvo har en utställningshall och Nordea ett bankkontor. I det nedre planet finns sedan tidigare Kaisers skidbod.

- Vi har haft en mycket positiv utveckling vid Sälfjällstorget och den kommer vi att bygga vidare på. Vi tror att skidturisterna kommer att uppskatta och trivas med de nya satsningar som vi gjort och kommer att göra, säger Tomas Kaiser.

Det kan också nämnas att bevakningsföretaget Securitas har etablerat sig vid Sälfjällstorget och det kommer anläggningarna säkert att ha nytta av i samband med inbrott som gör att man bara inom ett par minuter kan vara på plats efter ett larm.

Till detta ska läggas att man också satsat en hel del på ytterligare parkeringar för att kunna ta emot ännu fler turister. Utvecklingen vid Sälfjällstorget har utan tvekan blivit ett lyft för den södra delen av Sälenfjällen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons