Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälen populärt resmål för vintersemester – "Älskar att åka skidor både på längden och tvären"

Skidor och släkt lockar mest.
Åre, Sälen och Riksgränsen är den skidort som flest vill åka till.

Annons
Sälen är ett lockande resmål för de som vill åka skidor under vintersemestern.

Det visar SJ:s Sifoundersökning om vinterresandet 2018.

Varannan svensk planerar att resa på semester i vinter och var fjärde reser inom Sverige. Tre av fyra väljer tåget som färdsätt.

Åre (29 procent) toppar listan för lockande orter för skidåkning följt av Sälen (24 procent) och Riksgränsen (12 procent).

Undersökningen berättar också att Åka skidor (39 procent), hälsa på släkt och vänner (36) och kvalitetstid med familjen (28) är de vanligaste anledningarna till semester under vintern.

"Svenskarna älskar att åka skidor både på längden och tvären. Vi ser en stor efterfrågan på resor till fjällen i år, inte minst på resor med nattåg norrut till skidorter i övre Norrland och Jämtlandsfjällen", säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsstrateg på SJ, som analyserat vinterns svenska resetrender, i ett pressmeddelande.

SJ:s Sifo-undersökning, med 1 466 respondenter som underlag, visar att tåg är vinterns överlägset mest populära kollektiva färdmedel inom Sverige. 74 procent väljer tåget, följt av flyg (33 procent) och buss (21 procent).

När det gäller skidresmålen med flest tågbokningar finns Mora på andra plats. Åre lockar mest. Tredje alternativ när det gäller resmål är Kiruna.

Läs även: Gunde Svan åker Vasaloppet – coachar vinnare i spåret: "Blir förhoppningsvis en bra resa"

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons