Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Såldes till politiker utan anbud

Annons

Försäljningen av det gamla tingsshuset i Smedby var en av punkterna som avhandlades vid kommunstyrelsens senaste sammanträde.

Vänsterpartiets representanter Ulla Lindvall och Jan-Erik Romson ställer sig kritiska till affären eftersom tingshuset inte gått ut på anbud.

I stället erbjöds nuvarande hyresgäster, Sten Franson (m) och Jonas Carlgren (m) att köpa tingshuset efter att en oberoende värdering av byggnaden gjorts.

Tingshuset värderades till 250 000 kronor.

Sten Franson som driver konsultbyrån Huvudkontoret i tingshuset nappade på erbjudandet.

- Jag tycker att fastigheten skulle gått ut på anbud för att få ett marknadsvärde. Sedan kan ju nuvarande hyresgäst köpa huset. Det här handlar ju om alla kommuninvånares pengar, säger Ulla Lindvall, (v).

Kommunalrådet Gun Drugge (c) hänvisar till en praxis som kommunen använt sig av tidigare.

- Det är en praxis som är utarbetad av serviceförvaltningen, hyresgästen ska ha rätt att köpa fastigheten till det värderade priset, säger hon.

Den praxisen använde sig kommunen också av vid försäljningen av Hälla vandrarhem. Även vid det tillfället protesterade vänsterpartiet mot att huset inte gick ut på anbud.

- Jag tycker inte att det skulle vara en god näringslivspolitik att slå undan fötterna för dem som drivit vandrarhemmet, säger Drugge.

I fråga om försäljningen av tingshuset i Smedby valde v att reservera sig mot beslutet medan s valde att inte delta i beslutet.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons