Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålde ut hela hemmet

Annons

För tre år sedan sålde Birgitta Stadin sin del i frisersalongen i Borlänge och flyttade till Spanien. Det var någonting hon drömt om länge. I Torrevieja, ett par mil utanför Alcante, hittade hon ett hus att hyra och där bosatte hon sig tillsammans med sin sambo.

- Förra året skaffade vi en lägenhet i Borlänge också, för att ha någonstans att bo när vi var i Sverige, berättar hon.

Men när paret nyligen hittade ett hus de ville köpa i Spanien, bestämde de sig för att göra sig av med bostadsrätten i Skräddarbacken. Och allt som fanns däri. Möbler, husgeråd, tavlor, mattor och textiler. Allt skulle bort, skrev de i en annons som i förra veckan sattes in i tidningen.

- Jag har gjort så här förut och visste att det skulle fungera, säger Birgitta.

Och hon hade rätt. Redan tidigt på söndagsförmiddagen väntade en klunga spekulanter utanför lägenheten på Sköttmors väg.

En kvart innan utförsäljningen skulle börja, kunde någon inte hålla sig längre och ringde på dörren. Sedan gick allt fort. Under loppet av några timmar hade nästan allt som fanns i hushållet sålts. Täcken, kuddar, soffor, tavlor, speglar och hela möblemanget.

- Vi har inte tjänat så mycket pengar på det här, men det visste vi. Det viktiga var att lägenheten tömdes.

Endast de mest personliga tillhörigheterna hade plockats undan inför utförsäljningen. I slutet av den här veckan ska sakerna stuvas in i en personbil, för avfärd mot Spanien. Där väntar det egna huset. Köpt fullt möblerat och klart.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons