Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålde korv olagligt - dömdes till fängelse

Annons

Birger Liljeroth, 75 år, sålde under en period varmkorv i en husvagn i anslutning till sin bilverkstad på Norra Backa industriområde. Han hade sökt tillstånd för livsmedelshantering, men fått avslag av miljökontoret.

Bland annat då det saknades en bakgrundslokal där maten skulle förvaras samt att diskmöjligheter och omklädningsrum saknades.

Birger Liljeroth förbjöds därför att sälja varmkorv i husvagnen. Han vägrade trots det att ta bort varmkorven. Polisen fick därför i uppdrag att åka till husvagnen och beslagta korven.

Birger Liljeroth påstod vid förhör att han bara delat ut tre korvar gratis och inte ägnat sig åt försäljning. Tingsrätten finner det dock styrkt att han genom skyltar annonserat om korvförsäljning och finner det bevisat att han hanterat livsmedel avsett för allmänheten i husvagnen. Han döms därför mot sitt nekande för brott mot livsmedelslagen. Fängelsedomen på en månads fängelse innefattar också en dom för olovlig körning och en dom för brukande av falsk urkund.

Birger Liljeroth gick under torsdagen inte att nå för en kommentar. Han har tidigare sagt till Borlänge Tidning att han skaffade korvvagnen bland annat för att dryga ut pensionen.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons