Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salaproppen - ett lik i garderoben

Annons

General Motors upptäckte och utnyttjade socialdemokraternas svagheter i Sverige och Tyskland och spelade ut Opel mot Saab. Göran Persson (s) svalde betet, visade musklerna och tog raskt fram ett paket som kanske gav Trollhättan en viss frist.

Givna löften om väginvesteringar i landet flyttades för att få fram pengarna till GM-projektet. Omprioriteringarna drabbade Salaproppen, trots att Peter Hultqvist redan talat om att frågan var löst och att jobben skulle komma i gång snarast.

Göran Perssons metod för krislösning har varit att så mycket som möjligt befria staten från skyldigheter genom att flytta kostnaderna.

Nu var goda råd dyra! Den lokala opinionen skulle inte tiga still. Peter Hultqvist deklarerar för andra gången att Salaproppen ska byggas bort. Och det genast!

Genom att ett antal kommuner lånar ut pengar till staten städar man åt Göran Persson (och Peter Hultqvist) på det lokala planet. Vad revisorer och allmänhet säger om lånevillkoren och de kostnader som kommunerna måste ta är en senare fråga. Ränta är lovad men när pengarna betalas tillbaka verkar vara mera osäkert.

Göran Persson får hjälp ytterligare en gång med finansiering av statens affärer. Dessutom slipper han och Peter Hultqvist nesan att Salaproppen är kvar som ett lik i garderoben över valåret.

Peter Hultqvist får säkert en prick i himlen för de politiska cirkuskonsterna. Göran Persson glömmer inte dem som hjälper honom.

Vänskapen stärks, men om det är bra för Peter Hultqvist kan man fråga sig. Vingarna kan bli svedda av solen!

PV 50

Mer läsning

Annons