Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkrare strömförsörjning i Hagge

Annons

VB-elnät projekterar för att bygga nytt jordkabelnät mellan Hagen och Hagge. Det handlar om ett gammalt luftnät som ska rivas och ersättas med jordkabel.

-Det är en tio kilovoltsledning på 3-4 kilometer som ska bytas ut, säger Peter Ydersten, VB-elnät.

I projektet ingår det även att delar av lågspänningsnätet ska bytas ut i det aktuella området.

-Vi byter inte allt, det finns delar med isolerade luftledningar och där finns det ingen anledning att göra något, poängterar Ydersten.

Ett av skälen till bytet är att när det blir fel på den aktuella linjen är det många som i Hagge blir berörda. Projektet beräknas kosta en miljon kronor och kommer att genomföras under sommaren och hösten 2007.

Parkuddens Clogs Handelsbolag. Bolaget, med adress Parkuddsvägen 1, Söderbärke, ska syssla med import av varor, exempelvis skor. Bolaget drivs av Laila Bosell, 53, Parkuddsvägen 1, Elisabeth Eriksson, 27, Ekallén 9, Fagersta, och Eva Palm, 52, Skogsbyn, Söderbärke.

Reparatör Andersson i Smedjebacken AB. Bolaget har 100000 kronor i aktiekapital och drivs av Tobias Andersson, 31, Strandstigen 1, Ludvika. Han ska jobba med reparationer av entreprenadmaskiner med mera.

Tandläkarvård Smedjebacken AB. Bolaget har 100000 kronor i aktiekapital och ska driva tandläkarpraktik i Smedjebacken. Bakom bolaget står Reza Mahjouri, 33, Borlänge, och Reza Seddigh, 32, Stockholm.

ETT URVAL AV EVENEMANG OCH HÄNDELSER ÖPPNA FÖR ALLMÄNHETEN. UPPGIFTERNA TILL KALENDARIET BEHÖVER VI SENAST TRE DAGAR INNAN INFÖRANDEDAGEN. E-POSTA TILL KALENDARIET@DALTID.SE. ELLER FAXA 023 - 936 10.

Mer läsning

Annons