Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkert vårtecken: Snart dags för kosläpp – här är gårdarna du kan besöka

Våren betyder kosläpp – en tradition som har vuxit sig större och är nu ett populärt arrangemang med många besökare. Flera gårdar i Dalarna anordnar kosläpp i år.

Annons

Två Arlagårdar i Dalarna anordnar kosläpp i år. Det handlar om Hermanssons jordbruk i Hedemora och Skogs lantbruk i Leksand.

På Hermanssons jordbruk är det kosläpp den 1 maj. Gården öppnar klockan 10 och korna släpps ut klockan 11. Förutom själva kosläppet kommer det även anordnas andra aktiviteter på gården, som tipspromenad, körsång och kulning.

Läs också: Rusning till kosläpp

Den 14 maj är det dags för kosläpp på Skogs lantbruk i Leksand. Gården öppnar klockan 10 och korna släpps ut klockan 11. Även här anordnas tipspromenad.

Bilden är från kosläpp i Bengtsbo 2011. Arkivbild.

På Stiernhööksgymnasiet i Rättvik anordnas kosläpp den 6 maj i samarbete med Gefleortens mejeri. Klockan 10 öppnar man för besökare, som kan besöka ladugården, fåren, grisarna och kalvarna. Klockan 11 släpper man ut korna.

Läs också: Flera glada språng vid kosläppet

På Sundborns lantbruk i Sundborn anordnar Gefleortens mejeri kosläpp den 13 maj. Där öppnar gården klockan 10 och det är betessläpp klockan 11.

Även i Orsa anordnas kosläpp den 13 maj, där är det Hansjö mejeri som öppnar gården för besökare.

Se hur glada korna var på förra årets kosläpp på Stiernhööksgymnasiet i tv-inslaget:

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning