Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkert vårtecken på hjul

Annons

När dygnsmedeltemperaturen börjar stiga, om än försiktigt och närmast avvaktande, brukar också lusten göra sig påmind. En lust pockande på befrielse är den att ge sig ut på cykelturer.

Hoppet om att hitta rätt cykel till rätt pris är också starkt inför vårens cykelbyte. De som på lördagen försökte samsas i den långa kön utanför och inne i Maserhallen delade alla förhoppningen om ett cykelfynd. En cykel för många säsonger till sig själv eller barnen, dessutom, en cykel med rätt prislapp. Kanske fanns denna cykel redan bland någon av de cirka 170 som under lördagsförmiddagen lämnats in för försäljning?

- Det går att spara tusenlappar, påpekade Lena Holmberg när hon och sonen Jimmy, 11 år, kommit in i hallen där cyklarna stod på rad.

Lena och Jimmy letade främst efter en fräsig cykel till storebror Jens. Den de hittade skulle ny kosta 2 200 kronor. 840 kronor var det begärda priset och mamma Lena behövde ingen längre betänketid.

- Ungefär 75 procent av de cyklar som lämnas in brukar säljas, upplyste Anders Arnberg på lördagen.

Anders har tidigare under två år haft cykelbyte i Maserhallen i den egna firmans regi. Dessa år lämnades 120-130, respektive cirka 180 cyklar in.

I år arrangerades cykelaffärerna av IF Domnarvet innebandy där Anders är engagerad, bland annat som tränare. Klubbens del av intäkterna från cykelmark- naden blir nu ett välkommet tillskott i kassan.

- Det är ett sätt att slippa bingo-lotterna, påpekade Arnberg.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons