Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkert vårtecken i Ludvika

Annons

- Vi kör nu i gång vårt 51:a verksamhetsår och jag tycker att vi har fått ihop ett mycket bra program, konstaterade studions ordförande, Jan-Olov Tejde.

- Vår målsättning är att visa filmer som ska leva kvar hos besökaren längre än visningstiden. Den ska sitta kvar i minnet.

Åtta filmer kommer att spelas upp på Folkets hus under våren med början den 26 januari och med avslutning den 23 mars.

Ett väl varierat program med utbud från länder som Grekland, Sydkorea och Ungern.

- Det är viktigt att kunna visa filmer från andra länder än de mer traditionella, inflikar sekreteraren Bo Sundberg.

Ludvika Filmstudio är i dag länets äldsta med födelseåret 1955. Pådrivande för tillkomsten var Gösta Hellström och Erik Bengts. Med några ås uppehåll på 1970-talet är verksamheten i full gång och medlemsantalet ökar.

- I fjol var vi 266 medlemmar och den siffran är vi nöjda med, konstaterar kassören Kjell Börjesson. Inte minst med tanke på att filmbesöken i snitt har minskat i hela landet.

- Som mest var vi 518 medlemmar och det var 1973 men siffran har också varit nere i dryga 100-talet och så lågt hoppas vi verkligen att vi aldrig mer kommer.

I dag kostar det 300 kronor om man vill se alla åtta filmerna. Ett snitt på 37:50 per film.

Jan-Olov Tejde vågar lova pengarna tillbaka om man inte drar på smilbanden åt visningen av "Flykten från hönsgården", En animerad film med lerfigurer som enligt Tejde inte innehåller en enda död sekund.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons