Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkerheten skärps i Thailand

Annons

Militärjuntan skärper säkerheten i Thailand på obestämd framtid sedan den störtade premiärministern Thaksin Shinawatras parti förbjudits.

Thaksin manar sina anhängare till lugn.

Tusentals soldater hade kommenderats ut inför onsdagens beslut att förbjuda Thaksins parti Thai Rak Thai (Thailändare älskar thailändare). De kommer att vara i fortsatt beredskap för eventuella oroligheter, uppger militärjuntan som kallar sig Rådet för nationell säkerhet.

Han förklarade att situationen är under kontroll och att de väpnade styrkorna kommer att samarbeta.

Truppernas uppgift är inte bara att hindra eventuella oroligheter, utan även att stoppa politiska möten. Thaksin och över 100 andra medlemmar av hans parti förbjöds i onsdagens dom att verka politiskt under fem år. Skälet som angavs var fusk i parlamentsvalet i april förra året.

Thaksin själv uppmanade från sin exil i London anhängarna att godta författningsdomstolens utslag och inte ställa till med oroligheter.

"Som partiledare accepterar jag ödmjukt utslaget och jag vill uppmana rådet och regeringen att hålla val snarast möjligt", sade han i ett uttalande som lästes upp av hans advokat i Bangkok.

Politiska bedömare varnade däremot för oroligheter om inte juntan lyckas vinna förtroende bland Thaksins anhängare.

TT

Mer läsning

Annons