Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågen kan få busslinje

Annons

Det är i samband med en genomgång av kommunens skolskjutstrafik som det framkommit att skolturen från Sågen via Dalasågen och fram till Vansbro i dag körs på ett sätt som kan liknas vid en linjetur. Linjen följer redan

idag en fastställd turlista med tider för hållplatserna och är beräknad på ett passagerarantal som kräver en fullstor buss.

Kommunen anser därför att det finns anledning att turen införs i den ordinarie tidtabellen för den lokala busstrafiken med linjenummer 94. Samtidigt som servicegraden ökar för de boende längs sträckningen slipper kommunen då även kostnaderna för den kompletteringstrafik som idag körs till Sågen.

Även för turer i Äppelbo finns liknande tankar då skolskjutstrafik på Opsaheden kan omvandlas till linjetrafik inom linje 94 med anslutning till linje 57 i Äppelbo.

Att införa de aktuella turerna i den ordinarie tabellen ger både en ökad service och biljettintäkter anser kommunen och ger därför Dalatrafik i uppdrag att upphandla linjetrafik på sträckorna och att de införs från och med den 1 juli 2007.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons