Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saabkonkursen - två dalaföretag drabbas

/

Saab står i skuld till uppåt 1 800 svenska och utländska underleverantörer och fordringsägare, men bara Ejendals och Reagens från Dalarna finns med. Det visar Vänersborgs Tingsrättens lista över borgenärerna i Saabkonkursen.

Annons

Listan över företag och privatpersoner, i Sverige och flera andra länder, som anmält att Saab Automobile står i skuld till dem är 36 sidor lång, enligt den borgenärsförteckning som Vänersborgs tingsrätt upprättade den 28 oktober. Det handlar om i storleksordning 1 800 namn.

Enligt Dagens Industri uppgår Saabs samlade skuld över 7 miljarder kronor.

Den största fordringsägaren är den tidigare ägaren General Motors. Saabs skuld till GM är på 2,9 miljarder kronor.

Kronofogdemyndigheten, som en del av fordringsägarna har vänt sig till, har i dagarna runt 200 fordringsägare registrerade. Två av dem är från Dalarna. Ejendals i Leksand har ett krav på 405 288 kronor och Reagens Affärsutveckling AB i Falun har ett krav på 486 005 kronor.

Ejendals som just passerat en miljard i omsättning har muskler att klara en Saabsmäll medan Reagens med en omsättning på 1,8 miljoner får det betydligt tuffare.

I den konkursansökan som lämnades in av vd Victor Muller uppskattas bolagets tillgångar för närvarande till cirka 3 miljarder kronor.

Mer läsning

Annons