Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska landsbygdens service stärkas – två dalakommuner med i pilotprojektet

Ludvika och Älvdalens kommun ingår i Hela Sverige ska levas pilotprojekt Service i samverkan. Projektet syftar till att stärka den lokala samverkan kring service på landsbygden.
– Service är en väldigt viktig landsbygdsfråga, säger Terese Bengard, organisationens verksamhetschef.

Annons

Ludvika och Älvdalens kommun ingår i Hela Sverige ska levas pilotprojekt Service i samverkan. Projektet syftar till att stärka den lokala samverkan kring service på landsbygden.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Riksorganisationen Hela Sverige ska leva skriver i ett pressmeddelande att organisationens pilotprojekt Service i samverkan har kommit i gång på riktigt. Elva kommuner, fyra regioner och två länsstyrelser deltar i detta projekt, som ska stärka den lokala samverkan kring service på landsbygden.

Nio lokala processledare har anställts för att skapa samverkan mellan kommunerna, det lokala näringslivet och de lokala utvecklingsgrupperna. Processledarna är etablerade i de olika kommunerna och har börjat planera och genomföra sina möten.

- Processledarna ska också skapa plattformar för möten mellan politiker, lokala grupper, företagare och kommunen. Samverkan skapar den bästa och mest hållbara lokala servicen, och tillsammans kan vi bygga starka relationer, säger Claes Becklin, projektkoordinator, i pressmeddelandet.

De elva kommunerna som är med i projektet är: Ludvika, Älvdalen, Arvidsjaur, Skellefteå, Storuman, Flen, Vingåker, Norrköping, Motala, Ljungby och Älmhult. Dessutom finns bland annat Hela Sverige ska leva Dalarna med i styrgruppen för Service i samverkan.

- Service är en väldigt viktig landsbygdsfråga och enligt en Novusundersökning som vi har gjort är lokal service den allra viktigaste frågan. Nu har vi möjligheten att bygga bra service och skapa modeller som andra kommuner kan använda sig av och det känns otroligt spännande, säger Terese Bengard, verksamhetschef för Riksorganisationen Hela Sverige ska leva och representant i projektets styrgrupp, i pressmeddelandet.

Service i samverkan finansieras genom landsbygdsprogrammet med Tillväxtverket som stödmyndighet och håller på fram till februari 2020.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons