Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så rör sig snövädret över länet – följs av regn

SMHI har gått ut med en klass 1-varning om snöfall i Dalarna.

Annons

UPPDATERING 11.30: Det har nu börjat snöa i de sydvästra delarna av Dalarna, meddelar vädertjänsten Foreca. Snövädret kommer röra sig över länet under dagen och det kan söder om Siljan falla 5-10 centimeter snö. I de norra delarna av länet handlar det om 10, lokalt upp till 20 centimeter.

Fram emot kvällen drar mildare luft in över de södra delarna till att börja med, vilket gör att snöfallet övergår i regn. Regnet sprider sig sedan norröver och under torsdagen väntas regn i hela länet

TV: Väderexperten om snövarningen: "Kommer sprida sig över hela länet"

Klockan 16.13 på tisdagseftermiddagen gick SMHI ut med en klass 1-varning om snöfall i hela Dalarnas län utom dalafjällen, en varning som uppdaterades på onsdagsförmiddagen.

Enligt varningen kan det på onsdag eftermiddag kommer att komma ett snöfall som ökar i intensitet. Söder om Siljan kan det komma fem till lokalt tio centimeter snöfall. Natten mot torsdagen väntas det sedan övergå till regn.

Norr om Siljan kan det, fram till torsdag morgon, handla om 10-20 centimeter snö. Sedan övergår snöfallet till regn även där, skriver SMHI.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning