Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir Kvarnsveden mer än bruket?

Annons

Det är länge sedan jag åkte till Stockholm och hamnade på sittplatsen mitt emot en ung gosse som strålade av lycka. Han masserade sina händer, sträckte fram dem mot mig och sa: Jag ska spela för Ribbing och nu har jag försäkrat mina händer, för de är det dyraste jag har.

Det var Lars Roos. Åren har gått. Jag lärde aldrig känna Lars personligen. Men jag samlade hans lp, cd, samt nothäften som innehöll lättarrangerade melodier från godisskivorna. Vid sidan av sina virtuosframträdanden ville han göra kära melodier spelbara och tillgängliga för alla. Tack!

Vi är säkert många som haft och har glädje av hans underbara musik.

Hoppas att de givande, trevliga filmerna blir tillgängliga på dvd. Den som njuter av fin musik bär ofta musiken inom sig i arbetet och där vi vandrar i livet, precis som man upplever Lars liv i dessa filmer.

Filmerna var gripande och varma, tyckte jag. Filmkvällen blev lyckad med Lars Roos, enkel, pratglad och kontaktgivande på plats.

Det skulle vara underbart om någon kunde göra en skulptur av Lars Roos vid flygeln samt eventuellt Berglund och Wikström sjungande. Kvarnsvedens centrum skulle bli något mer än bruket i framtiden.

Vem vet, kanske de står där en dag som musikens och sångens förespråkare?

LARS ROOS OCH EN FLYGEL, DEN SKULPTUREN VILL SKRIBENTEN SE PRYDA KVARNSVEDENS CENTRUM. CH

Mer läsning

Annons