Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir "brända tomten"

Annons

Masmästaren har en bild av hur den "brända tomten" ska be- byggas. Tanken är att det ska se ut ungefär som på illustrationen här intill. Efter detaljprojekteringen görs en upphandling under första delen av 2007.

- Byggstart blir omkring 1 maj 2007, säger Örjan Willemark.

Sammanlagt 35 hyreslägenheter ska det bli. I markplanet butikslokaler. Huset byggs ihop med Bragegallerian, som också får en ny entré från Målaregatan. Redan nu finns intressenter till de nya butikslokalerna.

- Det finns intresse från våra egna hyresgäster. Vi har butiker i gallerian som vill utöka.

Det nya huset byggs troligen inte ihop med "experthuset". Det sparas en öppning, med nedfart till parkeringsgaraget.

När det gäller själva Bragegallerian ska den också byggas om och rustas upp. Fastighetsägaren Masmästaren har haft en sittning med alla butiker där de planerna ventilerats och diskuterats. Arkitekter tittar nu på de önskemål som kommit fram från butiksägarna.

En stor hyresgäst är på väg att lämna gallerian. Borås varuförmedling flyttar till HM:s tidigare lokaler. Någon ny hyresgäst är inte klar.

Örjan Willemark säger att man inte jobbat särskilt hårt med den frågan, i och med det förändringsarbete som är på gång med gallerian.

Masmästaren har fler investeringar på gång i centrum.

-Vi har börjat med Tunagatan 21-23, korsningen Stationsgatan-Tunagatan. En utvändig renovering, tak, fasader och fönster. 14 nya balkonger. Det är klart till semestern.

Efter semestern inleds upprustningen av fastigheter på Borganäsvägen. Totalt tolv miljoner kronor investeras. Bland annat skapas fyra nya lägenheter på vindsplanet. Men när det gäller den före detta biolokalen är inget klart. Funderingar finns på att skapa lägenheter även här.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons