Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så är läget på vägarna – flera trafikolyckor i snövädret

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall under tisdagen och fram till onsdag eftermiddag. Det har under dagen inträffat flera olyckor runtom i länet. Följ vår direktrapportering och se tv-inslag med rapporter direkt från flera olycksplatser.

Annons

Läs också (Plus): Karta: Här har trafikolyckorna inträffat i länet

Följ trafikläget i länet just nu:

Vi sände sände live strax från den senaste olyckan på Smedjebacksvägen i Borlänge. Se livesändningen här nedan:

Foto: Montage/Arkivbilder.

Varningen från SMHI gäller snöfall i hela Dalarna utom dalafjällen. Från tisdag morgon till onsdag eftermiddag kan det falla tidvis snö eller blötsnö som kan ge 10-15 centimeter, lokalt upp till 20 centimeter. Längst i söder kommer nederbörd i blötare inslag.

Hör meteorologen berätta om tisdagens snöfall i tv-klippet:

Med snöfallet har det också blivit besvärligt väglag på flera håll i länet och flera trafikolyckor har inträffat.

Vid klockan sju i morse inträffade en singelolycka på E16 mellan Falun och Hofors, i höjd med Stora Lönnvattnet. En personbil hade kört in i mitträcket. Inga personer ska ha skadats i den olyckan.

Strax därefter kom larmet om ännu en olycka, den här gången på riksväg 66 strax norr om Ludvika. Där hade en bil glidit av vägen och ned i diket. Inga personer skadades i olyckan.

Strax efter klockan halv tio körde en bil i diket på E16 mellan Djurås och Mockfjärd, i höjd med Mon. Ingen person ska ha funnits kvar på platsen när räddningstjänsten kom fram.

Det är oklart om någon skadats i olyckan mellan Djurås och Mockfjärd.

Några minuter senare var tre bilar inblandade i en olycka vid korsningen mellan E45/Malungsvägen och Rishagsvägen i Mora. Två personer har förts till sjukhus efter den olyckan.

Hör räddningsledaren berätta om olyckan i Mora i tv-klippet:

Klockan 10.37 larmades räddningstjänsten till en olycka på E16, strax norr om Mellstarondellen i Borlänge. Enligt de första uppgifterna ska det handla om en olycka mellan två personbilar.

Se vår reporter rapportera från olyckan norr om Mellstarondellen i tv-klippet:

Klockan 10.37 larmades räddningstjänsten till en olycka med flera fordon på riksväg 70 i Säter. Inga personer ska ha skadats i den olyckan.

Klockan 12.24 larmades räddningstjänsten till en frontalkrock mellan två bilar på Smedjebacksvägen mellan Romme och Halvarsgårdarna i Borlänge. Inga personer skadades.

Några minuter senare kom larm om en olycka strax utanför länsgränsen, på riksväg 50 mellan Grängesberg och Silverhöjden, där en lastbil hade vält.

En lastbil välte på riksväg 50 strax utanför länsgränsen. Foto: Läsarbild

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning