Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S till val på gemensam lista

Annons

Fördelningen av antalet fullmäktigeledamöter har varit att av de femton platserna partiet har i kommmunfullmäktige, har tre kommit från norra kommundelen och tolv från Malung. Inför höstens val räknar socialdemokraterna med att behålla de 15 platserna i kommunfullmäktige och har också i stort sett samma fördelning.

Att partiet nu har en gemensam lista har föregåtts av diskussioner. Transtrand ville ha en lista för Lima-Transtrand, som vid förra valet, medan Lima tyckte att det var bra med en gemensam. Till slut blev partimedlemmarna också eniga om detta.

Valsedeln har ungeför samma utseende som förra valet men socialdemokraterna har förhoppningen att kunna ta ytterligare ett mandat.

Socialdemokraterna räknar med att de femton första på listan kommer in i fullmäktige.

Så här ser s-listan ut i Malungs kommun:

Kurt Podgorski, Malungsfors, Birgitte Lindberg-Ås, Malung, Johnny Skottheim, Lima, Carina Albertsson, Malung, Hans Unander, Malung, Lilian Olsson, Transtrand, Robert Hagström, Malung, Åsa Hedlöf, Malung, Jörgen Eriksson, Sörsjön, Maria Tapper, Malung, Bengt Nilsson, Malung, Sofia Eriksson, Malung, Ulf Matsson, Malung, Håkan Oskarsson, Lima, Anneli Johansson- Tauni, Malung, Jan Jespersson, Malung, Maggie Ahlbin, Sälen, Grete Morud-Almkleven, Malung, Lars Nyman, Lima och Birgitta Örjas, Malung.

Ett par nya namn på valbar plats kan noteras i Lilian Olsson, Transtrand och Håkan Oskarsson, Lima.

Namn som kommer att försvinna ur fullmäktige som ordinarie ledamöter efter valet, är bland andra Ronny Larsson, Malung och Åsa Hagström, Malung. Men de finns på platser som gör att de kommer att vara ersättare i kommunfullmäktige.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons