Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-politiker från Ludvika känner sig trakasserad

Annons

Calle Svensson har flera gånger hamnat i strid med sin partikollega Ingvar Henriksson och är den i partiet som offentliggjort kritik av Henrikssons affär med gymföretaget Nautilus.

"Hela den här karusellen får hästhandlarna på Kiviks marknad att framstå som seriösa", skrev Calle Svensson på Ludvika kommuns debattplats "Roger Stål offentligt".

-Det har jag gett Nautilus vd en ursäkt för. Han sa att han tänkte ringa och ringa fram till dess han fått en ursäkt. Den gav jag för att slippa byta mitt hemliga telefonnummer med allt vad det för med sig. Men det ursäktar inte honom att telefontrakassera mig, säger Svensson.

Nautilus vd säger till NLT att han fått sin ursäkt och att han inget mer har att säga än att han inte är någon "hästhandlare".

Med utrsäkten är det här utagerat för min del. Nu kommer Ludvikaborna att få se hur bra det blir med Nautilus i gymen, säger Sten Lundgren som inte tycker att det är det minsta anmärkningsvärt att han krävt en ursäkt.

Men affären är inte över för Calle Svensson. Svensson säger sig förstå om Nautilus vd vänt sig till kommunens högsta politiker som Roger Stål men att ge sig på en politiker som befinner sig så långt ner i den politiska maktsfären som Svensson, tycker han är olustigt.

-Nautilus vd må tycka att jag hoppat på hans företag men jag har egentligen inte kritiserat Nautilus utan Ingvar Henriksson. Nautilus vd går över gränsen när han bjuder ner mig och andra politiker till Stockholm. Det jag gjort handlar mindre om Nautilus men desto mer om Ingvar Henrikssons sätt att styra och ställa i kultur- och fritidsnämnden, säger Svensson som först tog det som ett försök att erbjuda honom någon slags favör för att få hejd på kritiken men några upprörda samtal senare fick klart för sig att det inte handlade om en bjudresa.

- Jag står för vad jag skrivit och sagt och ångrar mig inte ett dugg när det gäller kritiken av Henriksson. Jag har förstått att det finns de i partiet som anser att jag förstört ett fint upplägg med Nautilus, säger Svensson som också tillägger att Nautilusaffären kommer att drabba alla anställda och förtroendevalda i kommunen som tidigare haft som förmån att få bada och använda kommunens gym gratis.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons