Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)nigelfart

Annons

Många patienter i den socialdemokratiska monopolsjukvården avancerar genom vårdapparaten med snigelfart. Väntetiderna i olika på varandra följande köer, kan från remiss till vård sträcka sig över flera år.

En kvinna som fick remiss till specialist i september år 2000 fick komma till specialisten först fem år senare, i oktober 2005. Specialisten skrev då ut en ny remiss till en kompletterande ultraljudsundersökning. Efter 14 månader väntar hon fortfarande på denna ultraljudsundersökning. Det har nu gått sex år och fyra månader sedan den ursprungliga remissen. Hur länge hon efter ultraljudsundersökningen kommer att få vänta på vårdbeslut och åtgärd är ovisst. Kommer det över huvud taget att ske under nuvarande mandatperiod?

Denna snigelsjukvård står i skarp kontrast till den bara fyra månader gamla socialdemokratiska valdevisen "alla ska med", och vallöftet om sjukvård inom tre månader.

Exemplet visar med all tydlighet att det är sjukvårdens medicinska och inte politiska resurser som behöver prioriteras.

Det är på tiden att den s-märkta landstingsledningen nu tar sitt uppdrag på allvar, prioriterar väljarnas behov och allokerar mer resurser till vården och mindre till den politiska organisationen och annan biverksamhet.

Det är professionell vårdpersonal som behövs och inte politiska dilettanter.

LUTTRAD

Mer läsning

Annons