Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-dalabänken vidareförmedlade oro i länet till statsministern

I veckan träffade dalariksdagsledamöterna Hans Unander och Maria Strömkvist statsministern och delar av regeringen.
– Då passade vi på att föra fram den oro vi tagit del av från personal vid polisen, Green Cargo och Post Nord i länet, säger Unander.

Annons

Dalariksdagsledamöterna Hans Unander och Maria Strömkvist i möte med statsminister Stefan Löfven.

För två veckor sedan gjorde den Socialdemokratiska dalabänken - Hans Unander, Maria Strömkvist, Patrik Engström och Roza Güclü Hedin - ett flertal arbetsplatsbesök i länet. Bland annat vid polisen, Green Cargo och Post Nord.

– Vi fick då ta del av oro från personalen som vi nu har vidareförmedlat till de ansvariga i regeringen. De kan naturligtvis inte lova några omedelbara förbättringar, men lovade att ta till sig informationen i sitt arbete, säger Hans Unander.

Enligt s-dalabänken ser enskilda poliser den senaste omorganisationen som betungande. Post Nordpersonal känner oro för hur företagets del i Danmark påverkar Sverige. Green Cargos anser sig vara felfördelade gentemot transporter på landsväg.

– Green Cargo har ett avkastningskrav från staten på tio procent, de drabbas också av tågstrul och bristande underhåll som påverkar dem negativt, säger han.

– Poliser vi träffade menar att det finns för få poliser på fältet, i yttre tjänst. De menar också att de som finns har alltför stora geografiska områden att täcka, vissa patruller kör 80 mil på ett arbetspass - och att rekryteringen görs alltför centralt med bristande lokalt inflytade och förankring, säger Unander.

Riksdagsledamot Hans Unander (S).

Regeringens ansvariga lovade att se över saken.

– Mer kan de inte lova, men de tog till sig av detta. Inte minst statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Anders Ygeman, säger han.

Hans Unander menar att de arbetsplatsbesök de gör i länet är viktiga.

– Det ger oss mycket. På detta sätt kan vi sedan se till att den oro och de frågeställningar vi fångar upp kan lyftas till regeringen, säger Hans Unander.

Mer läsning

Annons