Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-avhoppare ger partiet skarp kritik

Annons

Thor Nordlund gick med i SSU som 14-åring och har under många år varit en av de framträdande socialdemokraterna i kommunalpolitiken i Mora.

Nu lämnar han både Mora arbetarekommun och socialdemokraterna.

I ett brev till socialdemokraterna motiverar han sitt beslut med "toppstyrningen och den stora avsaknaden av demokrati som präglat partiet i Mora en längre tid".

"Vid senaste mötet partiet hade, där val av ledamöter till nämnder och styrelser skulle förrättas, var det än tydligare", skriver Thor Nordlund.

Ordinarie ledamöter i en nämnd blev ersättare i en annan och vice versa. Detta trots att fler nominerade fanns tillgängliga.

"På mötet presenterades dess-utom endast valberedningens förslag av ordföranden. Ingen information gavs om andra nominerade, om ingen frågade tydligt efter detta. Effekten blev att ett antal personer, som har många års erfarenhet, endera fick bara ersättarplats eller inget uppdrag alls", skriver Nordlund och han liknar socialdemokraterna i Mora vid en "mindre, hemlig sekt".

Han skriver vidare att han är mycket besviken på utvecklingen av Moras socialdemokrater och känner att han ej längre med gott samvete kan tillhöra socialdemokraterna.

Till tidningen säger han att problemen började då partiet fick ny ledning.

- Ifrågasätter man någonting numera blir man utfryst och jag vet att det är fler som överväger att lämna partiet.

Den som är ny och i ledningen för Moras socialdemokrater är Bengt-Åke Rehn, numera även kommunalråd och ordförande i Mora arbetarekommun.

Tidningen läser upp Nordlunds synpunkter och Bengt-Åke Rehn kommenterar dem så här:

- Det här får stå för honom. Vid mötet han åberopar gick vi efter valberedningens förslag och ingen hade någon avvikande mening, inte ens Thor Nordlund.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons