Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryssa tappar administrationen Ett tiotal tjänster berörs

Annons

Fortum Distribution Ryssa AB i Mora kommer att fusioneras med moderbolaget. Beslut om detta fattas under våren. Det betyder sannolikt att funktioner som kundtjänst och ekonomiavdelning flyttas till andra enheter inom Fortum. Ett tiotal tjänster kan beröras i Mora.

Fortum Distribution Ryssa AB är ett helägt dotterbolag till Fortum. Moderbolaget hade hellre sett en tillväxt i Dalarna i form av att ett gemensamt nätbolag bildats mellan ett flertal dalakommuner. Det är nu klart att så inte blir fallet, och det ligger i Fortums intresse att kunderna ska få samma typ av faktura.

- Vi har 25 000 kundanläggningar i Dalarna som kommer att tillföras de 860 000 övriga vi har i landet, säger Bengt Johansson, chef för Fortum Region Sweden i Karlstad.

Ryssa i Mora har totalt 48 anställda, varav 23 är montörer med placering i Mora, Älvdalen och Idre. Montörerna kommer att behövas i framtiden, liksom även annan teknisk personal. Vilka som berörs av fusionen är föremål för utredning i en förstudie Fortum jobbar med, men Ryssas vd, Mats Leijon, bör räknas in i den administrativa skara som är under utredning.

- Vd kommer att få en annan roll, och det finns för närvarande inte någonting bestämt angående övrig personal. Det kommer att bli fackliga förhandlingar. och de eventuella förändringar de kan utmynna i, kommer att verkställas under 2007, säger Bengt Johansson.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons