Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rysk undran över mordkomplott

Annons

Ryssland kräver att Storbritannien förklarar en rapporterad mordkomplott mot den regimkritiske miljardären Boris Berezovskij.

Den brittiske Moskvaambassadören Tony Brenton kallades på torsdagen till det ryska utrikesdepartementet. "Han fick höra att den ryska sidan väntar sig en officiell förklaring till nyliga brittiska medieuppgifter om en person med rysk bakgrund som ska ha gripits i London misstänkt för att ha planerat att döda B|Berezovskij", förklarade myndigheten.

Den brittiska polisen har bekräftat att en man suttit gripen i juni. Berezovskij själv, som åtnjuter politisk asyl i Storbritannien, har sagt att den gripne släpptes men sedan utvisades till Ryssland _ uppenbarligen utan att de ryska myndigheterna informerades.

Härvan förvärrar ytterligare de rysk-brittiska relationerna, som redan är på väg mot fryspunkten på grund av spionaffären Litvinenko. Storbritannien kräver att Ryssland överlämnar Andrej Lugovoj, misstänkt för giftmordet på exagenten Andrej Litvinenko i London i oktober. Ryssland vägrar med hänvisning till sin grundlag.

TT

Mer läsning

Annons