Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rustade för nyårsfest

Annons

Tidigare har det varit en hel del bråk under nyårsfirandet i fjällen, men de senaste åren har det varit betydligt lugnare och polisen tror också att kommande nyårshelg kommer att bli en fin helg.

- Men vi har ändock sett till att vi är väl rustade om det skulle inträffa någonting, säger närpolischefen i Malung-Sälen Björn Rosén.

Under torsdagen hade man också dragit samman folk från anläggningarna i Sälenområdet, ambulans, brandkår och ordningsvakter för att dra upp riktlinjerna inför kommande storhelg.

- Vi har gjort på det här sättet de senaste åren och jag tror att det är viktigt att vi gemensamt drar upp planerna hur vi ska agera om det inträffar något, säger närpolischefen Björn Rosén som tycker att samarbetet mellan myndigheter, vakter och fjällanläggningar fungerat allt bättre för varje år.

Förutom den ordinarie polisstyrkan som man har i Sälenområdet kommer denna att förstärkas med åtta poliser. Dessutom kommer också trafikpolisen att vara i området för att kontrollera bilisterna och då framförallt föraranas nykterhet. Det har under förvintern under flera helger varit razzior och många rattfyllerister har också gripits.

- I och med att fjällbesökarna vet att vi finns överallt har detta också en lugnande effekt och jag hoppas att årets nyårshelg kommer att bli lika fin som förra året. Vi har också märkt att de besökare som kommer till fjällen blivit en annan kategori än för några år sedan då vi hade gäng som kom och ställde till bråk. Vi hoppas att vara förskonade från dessa, säger närpolischefen Björn Rosén.

Under nyårshelgen räknar man med att det kommer att finnas minst 60 000 besökare i Sälenfjällen eftersom alla anläggningar har fullbokat. Det gör att det också kommer att vara en mycket intensiv trafik upp mot Sälenfjällen och polisen vädjar till bilisterna att ta det lugnt för att undvika onödiga trafikolyckor.

Om det skulle uppstå problem under nyårshelgen kommer polisen att vara bättre rustade än någonsin.

- Vi är väl förberedda men hoppas att vi inte behöver använda de resurser vi har och att de som finns i Sälenfjällen sköter sig. Då kommer det att bli ett fint nyårsfirande i Sälen, säger Björn Rosén.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons